CHICAGO 187 2.0

Uutta ulkoasua! Eli lähes valmis blogin kakkosversio tulille! Näkyvin muutos lienee paitsi lisäväri, myös sivupalkin siirto vasemmalle. Itseäni se miellyttää enemmän näin vasemmalla puolella.

Mun piti tosissaan päivittää uusi koodi vain ihan nopeasti eilen illalla, mutta kaikki ei mennytkään putkeen, vaan elementit hyppivät puolelta toiselle. Vartin katkos siis venyi viiteentoista tuntiin. Anteeksi kaikille niillekin huolestuneille, jotka eivät uskaltaneet missään kysyä. Huhut alkoivat liikkua sen verran hurjiksi, että päätin pistää vielä keskeneräisen version julkiseksi. Esimerkiksi mulla on kuulemma salainen blogi, jossa arvon viikottain lukijoille tolkuttoman summan rahaa :D you wish.

Alunperin mun piti laittaa liikkuva banneri, mutta jostain syystä en saanut sitä pysymään paikoillaan. Vaikka leveyksiä ja sijainteja muutti miten, aina se banneri otti harppauksen oikealle. Bannerikuva on sama kuin ennenkin, vähän vaan eri koossa. Mä tuskin koskaan tulen vaihtamaan tuota, vapaasti muokattavat stock-kuvat ovat tänä päivänä harvinaisia, varsinkin kun yhteys on ilmeinen. Bannerissa siis Chicagon skyline, jos se on mennyt joltakin ohi. Someikonit on osittain mun itseni muokkaamia, eivätkä asettuneetkaan ihan niin hyvin kun mä toivoin. Niitä pitää fiksailla vielä tänään illalla.

Fonttina Raleway Googlen fonteista, mä tykästyin fontin kaksoisweehen. W on varmasti yksi käytetyimmistä kirjaimista tässä blogissa, joten sen ulkonäkö on se tärkein. Myös numerot näyttää kivoilta kun ne eivät ole ihan lineaarisesti: 1234567890

Poistin lukijat blogin sivupalkista, koska mun blogista on kuulemma käyty häiriköimässä lukijoiden blogeja, enkä hyväksy tuollaista käytöstä. Bloggerin kautta voi kuitenkin edelleen lukea, ja yhä pätevät ohjeet löytyvät täältä.

Violetti ei tosissaan ole mun lempiväri, vaikka niin blogin perusteella saattaisikin luulla. Ainakin Chromella värit ovat riitasoinnussa, mun aiemmin käyttämäni colormatch-ohjelma on kadonnut internetin ihmeellisestä maailmasta ja mun on pitänyt luottaa omaan epävarmaan silmääni.

Kommentteja otetaan vastaan, ja tietoa toimivuudesta eri selaimilla. Paljonhan tässä on vielä työtä, mutta koitetaan nyt alkuun pärjätä tämän kanssa :)

40 kommenttia

  1. Karsee. Ruma väri eikä asettelukaan oo yhtään persoonallinen. Oma kuva banneriin eikä mitään laittomasti kopioitua massaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en omaa naamaani kyllä halua laittaa heti ensimmäiseksi karkottamaan kävijöitä :D Ellei sitten musta napata tosi onnistunutta kuvaa tuolla samaisella paikalla että skyline näkyy taustalla.

      Toi kuva on ihan laillinen muokattunakin, kunhan sitä käyttää ei-kaupallisessa yhteydessä. Mun blogi ei tule koskaan olemaan kaupallinen.

      Poista
  2. Hah, voin samaistua päivitysstressiin, itse päivittelin juuri ulkoasun täysin, eikä se kyllä herkkua ollut! Mä pidin henkkoht. siitä edellisestä enemmän, tehosteväri on kiva, mutta se jotenkin supistaa blogia omaan silmään. Itse tykkäisin enemmän jos vaikkapa widgettien ympärillä kulkisi vain tuon värinen linja, mutta tausta olisi kuitenkin valkoinen. Muttamutta, ne ovat vain omat kaksi senttiä syssyyn :) Ja btw! Pixabay.comista löytää runsaan määrän kuvia CC0-lisenssillä, eli niille saa tehdä mitä lystää ilman krediittejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun omaan silmäänkin väri on ehkä hiukan liian tumma, vaaleammalla värillä toimisi paremmin. Mä itse tykkään pitää widgetit mahdollisimman kapeina. Jos jättäisin vain reunukset, sisällölle ei jäisi tarpeeksi tilaa. Mulla kun oli tähän oikein hieno idea, mutta toteutus ja värisilmä puuttuivat :D Palaan tämän kimppuun kyllä vielä, haluan toteuttaa visioni sitten kun opin selittämään asiat sillai että mua taitavampi koodari ymmärtää ne myös... Termien kanssa oli ihan pientä näkemyseroa :D

      Ja hei! Kiitos tosta linkistä! Mä en ymmärrä miten en ole törmännyt tuohon aikaisemmin, muistan mitä itkua koin kun etsin silloin pari vuotta sitten bannerikuvaa. Pitää joskus ihan ajan kanssa katsoa mitä tuolta löytyy, ja miten voisi käydä toteuttamaan. Chicagoteemasta en ainakaan luovu. Ellen sitten käy kuvaamassa banneriin vaikka Lahden skylinea :D

      Poista
  3. En tykkää, tälläset oli kivoja joskus kymmenen vuotta sitten. Blogin ulkoasun olisi hyvä olla neutraali, tässä on ihan liikaa väriä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en taas henkilökohtaisesti tykkää liian neutraaleista ja massaanhukkuvista ulkoasuista. Jotain väriä ja jujua pitää olla, siksi mullakin on.

      Poista
  4. Uusi ulkoasu näyttää kivalta! Fontti on omaan silmään kyllä hieman pieni, ei näillä väsyneillä silmillä meinannut jaksaa lukea tuota tekstiä ku rivit ja kirjaimet pomppi ees taas :D Tykkään muuten kyllä lukea siis postauksias, sulla on kiva tyyli kirjottaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko? Mielummin pieni ja siro fontti kuin kissankokoiset kirjaimet, mutta onhan toi sitten liian pieni jos jollakin on vaikeuksia lukea :) Isonnetaan sitä pikkuisen.

      Poista
    2. helpotti kummasti ja silti on edelleen sopivan pieni ja siro ;p

      Poista
  5. Siis toihan on tismalleen sama fontti kuin Vilma P:llä >:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla, en hänen blogiaan lue. Luulis monen kyllä käyttävän googlen fontteja :D

      Poista
  6. En tykkää minäkään.

    VastaaPoista
  7. Pidät varmaan itse vissiin tätä jotenki tosi onnistuneena ja hienona?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietenkin. Jos tämä olisi ollut musta jotenki tosi epäonnistunut ja ruma, en olisi tätä julkaissut.

      Poista
  8. tuitui pingviini :)

    VastaaPoista
  9. Vilma P:lle jätetty muuten kommenttia tästä. Voit joutua maksamaan kohta isot maksut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitäkö että käytän samaa fonttia? :D Me kaksi ei varmaan olla ainoat jotka tuota fonttia blogissansa käyttävät. Mutta hyvä että ilmoitit asiasta, jos yhteinen fontti häntä häiritsee, keksimme varmasti keskenämme ratkaaisun :)

      Poista
  10. Tiesitkö että sut on äänestetty suomen surkeimmaksi bloggariksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :DD En! Missä? Kai tästä on joku palkintobanneri, haluan sen tuohon sivupalkkiin!

      Poista
  11. Inhottava toi vilkkuva banneri. Siitä saa migreenin eikä sitä saa millään pois päältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä laite/selain sulla on? Ei sen kuuluisi missään nimessä vilkkua, vain tummentua hitaasti kun kursori on bannerin päällä.

      Poista
  12. Vastaukset
    1. Välillä pitää kokeilla toisentyylistäkin :D

      Poista
  13. Teksti on aika pientä, saisiko sitä pykälän suuremmaksi? Ja toinen asia, tuo kommenttikentän "pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin", olisiko se jo aika muuttaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen suurentanut tekstiä nyt kahdella tänään, voiko se edelleen olla liian pieni? Omiin silmiini tästä seuraava koko 15 on liian iso, kappaleetkin näyttävät todella pitkiltä. En enää löydä kohtaa asetuksista miten tuota kommenttiosion tekstiä muutetaan, html-muokkaukset eivät näemmä päivity. Ehkä se on jokin merkki siitä, että Tiia palaa vielä bloggaamaan jolloin tekstiä pitäisi taas päivittää :D

      Poista
    2. Itse asiassa postauksessa teksti on nyt ainakin minun näytölläni hyvä, kommentit vähän turhan pienellä.

      Poista
    3. Isonsin myös kommenttitekstin kokoa hiukan :)

      Poista
  14. Ei ole hyvä. Ota mallia Indiedaysin (ei inspiration) tai Suomen Blogimedian blogien ulkoasuista, ne ovat lukijaystävällisiä. Tämä on aika karmea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en halua valkoista massaulkoasua, mun mielestä mustavalkoharmaaväritön on tylsä.

      Poista
  15. Mä jo ehdin pelästyä, että onko sulla oikeesti menny lopulta hermot noihin hulluihin anonyymeihin ja oot päättäny pistää blogin jäihin :D ja mua jotenki naurattaa toi valitus tosta fontista, kai sitä nyt jeesus sentään saa googlen valmiita fontteja käyttää kuka tahansa. Ja mun mielestä on muuten miellyttävä fonttivalinta. Stay strong ja hyvää alkanutta joulukuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sentään :D Olisi varmaan pitänyt varoittaa etukäteen, mutta kun olin ihan siinä uskossa että kunhan liitän koodin, kaikki toimii kuin muumien aikakone.

      Poista
  16. Uusi värimaailma näyttää todella hyvältä! :) Fontti on myös minun silmääni hitusen liian pieni - etenkin työpäivän jälkeen tuntuu että joutuu siristelemään blogia lukiessa. Voipi johtua myös väsyneistä silmistä tai pienestä näytöstä (11") :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurensin sitä jälleen hiukan - onko edelleen vaikea lukea? Mun huononäköinen poikaystävä näkee lukea oikein hyvin 13-tuumaiselta näytöltä, hassua jos skaalautuu pienemmällä näytöllä noin erilailla :D pitää tutkia asiaa.

      Poista
  17. Tää uusi ulkoasu on muuten oikein kiva, mutta näkyy hassusti kännykällä. En tiiä onko se vika sitten täällä päässä, kun oon aika käsi tämmösten kanssa :-D mutta eikös yleensä blogeja pysty lukemaan puhelimella mobiiliversiona rai tietokoneversiona, vai oonko mä ymmärtänyt jotain ihan väärin? Ainakin siis nyt näkyy vaan ns tietokoneversiona, ja silleenkin jotenkin kummallisesti, oikee reuna tavallaan katkeaa kesken (eli esimerkiksi toi chicago 187-logon numero 7 ei näy kokonaan, vaan puoliksi).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johtuu siitä, että mulla ei ole minkäänlaista mobiiliversiota toistaiseksi käytössä. Itse en osaa sellaista koodata (itseäni miellyttävää ja ulkoasun perusversioon sopivaa) ja sitä varten yritän palkata ammattilaista. Vielä vaan kukaan ei ole suostunut :D

      Poista
  18. Tää on hyvän näkönen! Ainoo fontti omasta mielestäkin hirman pieni, puhelimel joutuu suurentaa kuvaa ja sit lukukokemus kärsii (tai siis mulla meni jo hermot näinki lyhyes tekstinpätkässä :D) ku joutuu veivaa oikeelt vasemmal ja vasemmalt oikeelle ruutuu kun ei asetu ainakaan puhelimel toho keskelle näyttöö toi teksti.
    -johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo-o, mä yritän saada sen mobiiliversion ens viikon aikana :D koita kärsiä sen aikaa tai treenaa veivausta!

      Poista
    2. Ma tahto veiva veivaa! :D

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.