Cantina Machito

Mun on pakko esitellä teille mun lempiravintolani koko Barcelonassa: Gracían pikkukujille piiloutunut, autenttista meksikolaista ruokaa tarjoileva Cantina Machito. Mä kiinnostuin ravintolasta alunperin kuultuani siellä olevan useita maalauksia Frida Kahlosta - Frida on mulle henkilökohtaisesti kenties maailman suurin taiteilija.

Ravintolan sisustus on aivan ihana! Niin perinteistä Meksikoa, niin kitchiä, niin värikästä ja niin villiä. Missään muussa ravintolassa en ole nähnyt värikkäitä paperilumihiutaleneliöitä katosta roikkumasta. Jopa vessan laatat oli tarkkaan harkittu erivärisiksi. Ja tarjoiluastiat, lasitettuja värikkäitä savikulhoja, rustiikkisia emalilautasia, mistä on silminnähden lusikoitu tuhansia annoksia ääntä kohti. Sisustustyylinä sekametelisoppa, muttei silmiä särkevällä tavalla.

Machiton guacamole on eräänlainen klassikko. Mä en tiedä mitä taika-ainesta ne siihen laittaa, mikään muu guacamole ei voisi ikinä maistua samalta. Saisin tuon koko kulhollisen kevyesti yksin alas. Tällä kertaa otin varsinaiseksi ruuaksi kala-rapu-kampasimpukka-cevicheä. Rantakohteissa syön aina mereneläviä yli äyräiden. Ruoka oli kylmä mutta maukas, varmasti elämäni maukkain ceviche. Sellainen annos, joka varmisti, että tänne palataan seuraavallakin Barcelonanreissulla. Päällimmäisenä mielessä pyörii vain yksi kysymys: miksi en syö cevicheä useammin?

Knoppitietona vielä se, että barcelonalaisen vaatejätti Desigualin kevätmallisto, Christian Lacroixin suunnittelemana kuvattiin muutama viikko takaperin juuri tässä ravintolassa.

4 kommenttia

  1. Onpas suosittu paikka kun on noin paljon tyhjiä tuoleja..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo, oltiin varmaan ekat asiakkaat, ajoissa liikkeellä :D Istuskeltiin hetki ravintolalle vievällä kujalla, ja vasta yhdeksän jälkeen alkoi tulla enemmän porukkaa. Viikonloppunahan tuolta saa pöydän vain tuurilla.

      Poista
  2. Miten sä kehtaat mainostaa ravintolaa josta lukuisat ihmiset ovat saaneet ruokamyrkytyksen, joka riistää paikallisia ja jossa on törkeä hintalaatusuhde... Katsoppas Tripadvisoria, varmasti Barcelonan huonoin ravintola. Maksoiko sulle hyvin???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en koe tarpeelliseksi tuijotella tripadvisoreja sun muita, jos olen jonkun paikan hyväksi kokenut. Eihän toi ole mikään fine dining-ravintola, muttei myöskään huono hinta-laatusuhteeltaan. Kahden ihmisen lasku oli alle viisikymppiä. Ruokamyrkytyksiin saati paikallisten riistoon en jaksa uskoa.

      Poista

Toivottavasti jätät edes jonkinlaisen puumerkin käynnistäsi :) Pyrimme vastaamaan kaikkiin kommentteihin!

Jos sinulla ei ole mitään asiallista sanottavaa, tai kommenttisi on herjaava, loukkaava tms. älä tule tänne tai mene muuallekaan vinkumaan kun epäasiallinen kommenttisi on poistettu.